Vragenformulier als hulpmiddel

Buurtplein gebruikt "Wat telt' bij haar dienstverlening. Wat telt is een vragenformulier met vragen over wat wel en niet goed gaat in jouw leven en welke leefgebieden belangrijk voor je zijn. Met de antwoorden op de vragen krijgen we inzicht in welke veranderingen jij hebt doorgemaakt.

Jij kunt zelf al aan de slag met Wat telt. Je vult de lijst in, maakt er een pdf van en stuurt het mee met het contactformulier of je mailt het naar je contactpersoon. Daarmee helpt Wat telt jou en de professional om te volgen wat er verbetert in jouw leven. Het document wordt meestal in een gesprek samen besproken: wat gaat er goed en wat minder goed? Waar heb je meer, of juist minder, grip op? Dit kun je zelf aangeven. Een partner, mantelzorger, zorgaanbieder of ander belangrijk persoon in jouw leven kan ook meepraten en de professional zal soms ook zijn of haar ideeën aangeven. Vervolgens kunnen we afspreken met welk leefgebied jij aan de slag wil.

Je kan zelf aan de slag

Jij kunt zelf al aan de slag met Wat telt. En eventueel kan ook jouw partner, mantelzorger, zorgaanbieder of iemand anders jou helpen invullen. Via deze link kun je Wat telt invullen en daarop beschrijven wat je wil bereiken op een of meerdere leefgebieden. Je hoeft niet alle leefgebieden in te vullen - wél die leefgebieden die belangrijk voor je zijn. Je hoeft ook niet op alle gebieden te beschrijven wat je wil bereiken.

Wat wil je bereiken?

Het is wel handig als je nadenkt over wat je wilt bereiken op één leefgebied. Je eindigt met een cijfer te geven voor de kwaliteit van leven: hoe tevreden ben je met jouw leven nu? 

Als je klaar bent, maak je er een pdf van. Deze pdf kun je toevoegen aan het contactformulier of mailen naar de professional met wie je hebt afgesproken om Wat Telt in te vullen.

Een voorbeeld van wat je te zien krijgt op de website:

Succes met invullen. Mocht je er zelf niet uitkomen, vraag dan iemand in je omgeving om te helpen.