Samen het verschil

Samen het verschil, al jarenlang het motto van Buurtplein BV en dat is niet voor niets. We vinden het namelijk belangrijk dat de inwoners van gemeente Doetinchem zelf grip houden op hun leven. Dat ze terecht kunnen bij professionele zorgverleners met verstand van zaken, maar vooral ook van mènsen. Om samen op zoek te gaan naar een oplossing waar iemand zich prettig bij voelt, die de zelfredzaamheid vergroot en waarbij iemand zelf keuzes kan blijven maken. Wij doen dat door inwoners in eerste instantie op weg te helpen bij vragen over gezondheid & zorg, gezin, geldzaken of buurt. En als dat niet zelfstandig lukt, dan zorgen we ervoor dat het samen wèl lukt.

Er werken 135 medewerkers bij Buurtplein BV en er zijn daarnaast nog 400 vrijwilligers betrokken bij onze organisatie.

Werken bij Buurtplein is méér dan..

Werken bij Buurtplein is efficiënt samenwerken, samen sparren en van elkaar leren. Werken bij Buurtplein betekent lekkere koffie en gezellige lunches met collega's. Werken bij Buurtplein is onderdeel zijn van een club sociale, enthousiaste mensen met het hart op de juiste plek. Werken bij Buurtplein is samen het verschil maken voor de inwoners van de gemeente Doetinchem.

Onze opdracht

Met onze opdrachtgever, gemeente Doetinchem, stellen we ieder jaar onze opdracht vast. De hoofdtaak van Buurtplein is inwoners van de gemeente Doetinchem toegang verlenen naar de juiste zorg en ondersteuning. Dit doen wij onder andere door inzet van buurtcoaches, jeugd- en gezinswerkers en wmo-consulenten, dicht bij de inwoners in de wijken van Doetinchem, Gaanderen en Wehl, verdeeld over drie gebiedsteams.