Heb je hulp nodig? 

Wat goed dat je op deze website op zoek naar hulp bent. Want daar zijn we voor! Buurtplein is er om jou te helpen en we doen dat op veel (levens)gebieden.

Al onze dienstverlening is gratis en wij zijn er om jou te helpen. Neem dus gerust contact met ons op!

Missie Buurtplein

Wij staan voor verbinding. Iedereen doet ertoe. Wij dragen eraan bij dat mensen binnen hun mogelijkheden zo veel mogelijk op eigen kracht verder kunnen.
Samen maken wij het verschil!

Visie Buurtplein

Wij dragen bij aan het vergroten van eigen mogelijkheden van inwoners, stimuleren eigen verantwoordelijkheid en inzet van netwerken.
We zetten in op vroegsignalering en preventie en bieden waar nodig passende ondersteuning of leiden toe naar voorzieningen.
Wij leveren een bijdrage aan een sterke sociale basis in de wijken en buurten van de gemeente Doetinchem.

Jaargegevens Buurtplein

In de jaarrekening 2022 en WNT 2022 lees je de verantwoording met betrekking tot de besteding van de financiële middelen door Buurtplein.

De verantwoording over 2021 lees je in de jaarrekening 2021. In het jaarbericht 2021(externe link) blikken we terug en vertellen medewerkers meer over hun werk en de ondersteuning die zij geven aan de inwoners van de gemeente Doetinchem. 

Wat kan Buurtplein voor je betekenen?

Een kerntaak van Buurtplein is inwoners van de gemeente Doetinchem toegang verlenen naar de juiste zorg en ondersteuning. Binnen Buurtplein zijn er veel collega's met verstand van zaken maar nog belangrijker: verstand van ménsen. Weet je niet bij wie je moet zijn? Dat is niet erg! We werken met een centrale bureaudienst. We bekijken per vraag wie het beste jouw vraag kan beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat je zo snel en efficiënt mogelijk wordt geholpen.

Je kunt bij Buurtplein voor de volgende zaken terecht:

Zelfredzaamheid

Buurtplein gaat voor zelfredzaamheid; zo lang mogelijk zelfstandig blijven. We bieden je ondersteuning bij allerlei zaken in je leven die (tijdelijk) minder goed gaan. Want ook dát is zelfredzaamheid: ervoor zorgen dat je zelf verder kunt. Dit geeft je bovendien een gevoel van eigenwaarde en bepaalt ook mede de hoogte van je levensvreugde. Zelf je eigen problemen oplossen en zelfstandig door het leven gaan. Kijk op deze website onder Zelf regelen als je liever eerst zelf aan de slag gaat.

Werken bij Buurtplein

meer informatie over werken bij Buurtplein of stagemogelijkheden vind je op de pagina Werken bij Buurtplein