Bezwaar en beroep

Je hebt een beschikkingsbrief met een besluit gekregen van Buurtplein. Misschien ben je het niet eens met dit besluit. Je hebt bijvoorbeeld ondersteuning gevraagd voor vervoer, maar geen pas gekregen voor ZOOV. Of je bent het niet eens met het besluit dat is genomen rondom het aantal uren hulp dat je hebt aangevraagd. Of je aanvraag voor (her)indicatie is afgewezen. Je kunt bezwaar maken tegen het besluit. Voor meer informatie kun je de flyer 'bezwaar maken' onderaan deze tekst downloaden. 

Buurtplein heeft het besluit genomen namens de gemeente. Bezwaar maken doe je dan ook bij de gemeente. Dit houdt in dat je opschrijft waarom je het niet eens bent met het besluit (bezwaarschrift). De gemeente kijkt dan nog een keer naar het besluit en neemt een tweede besluit (beslissing op bezwaar). Ben je het ook niet eens met deze tweede beslissing, dan kan je in beroep gaan bij de rechtbank. 

Als inwoner van de gemeente Doetinchem kun je ook gebruik maken van de  onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE Samen. Zij kunnen helpen bij bezwaar en beroep.