Buurtbemiddeling
Goed contact tussen buren is waardevol. Het zorgt voor een positieve invloed op de sfeer en leefbaarheid in de buurt. Het biedt rust, veiligheid en zorgt voor een beter leefklimaat. Soms hebben mensen last van hun buren. Hierbij kun je denken aan geluidsoverlast, overvolle parkeerterreinen of rondhangende jeugd. Gelukkig komen de meeste buren daar samen wel uit. Soms kom je er niet samen uit. Dan kan Buurtbemiddeling jullie helpen.
Wat is Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling is hulp bij ruzie of problemen tussen buren. Vrijwilligers luisteren naar beide kanten van het verhaal en helpen om rustig met elkaar te praten. Het doel is dat buren samen een oplossing vinden. Zo wordt de sfeer in de buurt beter en kan iedereen weer fijn wonen.
Hoe werkt Buurtbemiddeling?
In dit overzicht lees je stap voor stap wat er gebeurt vanaf het moment dat je een probleem meldt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Klik op een onderwerp om meer informatie te zien.
Twijfel je of je situatie geschikt is voor Buurtbemiddeling?
Bij bijna alle ergernissen of overlastsituaties kun je terecht buurtbemiddeling. De belangrijkste voorwaarde voor bemiddeling is dat beide buren in gesprek willen om hun problemen op te lossen. Voor conflicten waarbij sprake is van agressie en/of alcohol- en drugsproblematiek, kun je terecht bij Politie Noord en Oost-Gelderland.
Hoe kan ik een melding maken?
Een melding maken kan via:
- E-mail: buurtbemiddeling@buurtplein.nl
- Telefoon: 06 - 20 45 44 10 (gemeente Doetinchem)
- Telefoon: 06 - 53 70 32 07 (gemeente Berkelland, Bronckhorst of Oost Gelre)
Handige links
Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op. Dit kan door:
- het invullen van het Contactformulier. Wij nemen dan contact met je op.
- te bellen naar (0314) 34 19 19.
- langs te komen op één van onze wijkcentra.