Formulieren Café

Het Formulieren Café is er voor iedereen die moeite heeft met het invullen van formulieren of met het indienen van aanvragen. Ook mensen die geen beschikking hebben over een computer en printer kunnen hier terecht. Het Formulieren Café is voor mensen die met een klein beetje hulp zelf aan de slag kunnen of die alleen een computer en/of printer nodig hebben.

Je krijgt advies van de aanwezige vrijwilligers van het Formulieren Café. Deze vrijwilligers kunnen je helpen bij het invullen van formulieren, zaken uitzoeken, kopiëren, brieven printen, of bijvoorbeeld vragen over het Meedoen-arrangement beantwoorden.

Inlopen zonder afspraak: Buurtplein Inloop

Bij Buurtplein Inloop kun je direct terecht met jouw vragen. Een team van buurtcoachesSociaal Raadslieden en vrijwilligers van het Formulieren Café zit voor je klaar en helpt je direct op weg. Een afspraak maken is niet nodig!

Locaties en tijden van Buurtplein Inloop

Hulp met formulieren en meer

Onze vrijwilligers zijn op de hoogte van de wetten en regels die er in Nederland zijn. Ze kunnen je helpen uitzoeken voor welke voorzieningen je misschien in aanmerking komt. Je kunt er terecht voor het aanvragen van voorzieningen, zoals het Meedoen arrangement en kwijtschelding belastingen. Daarnaast kunnen we je helpen met ordenen van post.

Heb je vragen over het Formulieren Café, mail dan: srw@buurtplein.nl of bel met het algemene telefoonnummer van Buurtplein: 0314 - 34 19 19 

Individuele ondersteuning kan ook

Vrijwilligers van de Sociaal Raadslieden helpen je je geldzaken en administratie op orde te brengen en houden. Ze kunnen met je meedenken over je financiële situatie, helpen overzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven. Ze kijken of er voorzieningen zijn waarvoor je misschien in aanmerking kan komen. Zijn er juridisch ingewikkelde vragen dan kunnen zij advies vragen aan de sociaal raadslieden. De vrijwilliger geeft je tijdelijke hulp. Je kunt vragen om hulp door een vrijwilliger via de buurtcoach of de sociaal raadslieden.

Sociaal Raadslieden

De Sociaal Raadslieden kunnen ondersteunen bij vragen over onder andere: loon of uitkeringen, belastingaanslagen, toeslagen, sociale voorzieningen zoals kinderbijslag of bijstand, consumentenzaken en regels rondom echtscheiding. 
Bij Buurtplein Inloop is ook iedere dag een Sociaal Raadslid aanwezig. Kom gerust langs met jouw vraag, ze helpen je graag verder met een advies. 
Mocht het dringend zijn of je bent niet in de gelegenheid om langs te komen bij een Buurtplein Inloop dan mag je ook bellen met het algemene telefoonnummer van Buurtplein: 0314 - 34 19 19 (vraag naar Sociaal raadslieden). Ook kun je je vraag stellen per e-mail: srw@buurtplein.nl. 

Wil je meer weten over wat Sociaal Raadslieden doen? Lees dan verder op de pagina Sociaal Raadslieden.