Voor al je vragen rondom mantelzorg kun je sinds 1 oktober 2021 bij Buurtplein terecht. 

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je onbetaald extra zorg geeft aan een familielid, vriend, kennis of iemand in je buurt. Het gaat hierbij om langdurige, intensieve zorg aan mensen met vrij ernstige fysieke, verstandelijke of psychische beperkingen. Mantelzorg is lang niet altijd een keuze, maar is iets waar je als vanzelf in betrokken kunt raken. De praktijk leert dat niet alleen oudere mensen hiermee worden geconfronteerd. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden, ook onder jongeren.

Informatie en advies over mantelzorg

De tijd die aan mantelzorg wordt besteed, varieert van een paar uur per week tot wel 24 uur per dag. Het is een taak die veel voldoening geeft, maar ook veel vraagt en vaak heel intensief is. Je kunt voor zaken komen te staan waarbij je graag hulp of advies krijgt. Voor informatie en advies over mantelzorg kun je terecht bij de Mantelzorgcentrale Doetinchem van Buurtplein. 

Team Mantelzorgcentrale Doetinchem

Ons team bestaat uit Ilja Bomers (Coördinator Mantelzorg) en Gule Shekho en Fleur Wieggers (Consulenten Mantelzorg). Bij vragen mail dan naar: mantelzorgcentrale@buurtplein.nl of bel (0314) 654440.