Mantelzorgcentrale

Zorg jij voor een familielid, vriend, kennis of iemand in je buurt die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulp nodig heeft? Dan ben jij een mantelzorger.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is onbetaalde hulp aan iemand uit je directe omgeving. Het gaat om langdurige hulp of ondersteuning die verder gaat dan de normale zorg, zoals het uitlaten van een huisdier of het oppassen op je kleinkinderen.

Mantelzorg is ook niet altijd een eigen keuze; vaak raak je er vanzelf bij betrokken. Als je moeder, je kind, een goede vriend of je buurman ziek wordt of hulp nodig heeft, dan is het vaak vanzelfsprekend dat jij gaat zorgen of ondersteunen. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden, inclusief jongeren.

Informatie en advies over mantelzorg

Mantelzorg varieert van een paar uur per week tot 24 uur per dag. Het is een waardevolle taak, maar kan ook intensief zijn en veel van je vragen. Bij de Mantelzorgcentrale staan onze consulenten klaar om je te helpen. Je kunt gratis terecht voor informatie en advies over de mantelzorg en natuurlijk ook voor een luisterend oor. Neem contact op via mantelzorgcentrale@buurtplein.nl of telefonisch via (0314) 654440. Onze consulenten zijn ook aanwezig op de meeste inloopspreekuren van Buurtplein in de wijkcentra. Een overzicht van deze inloopspreekuren vind je hier.

Andere mantelzorgers ontmoeten?

Wil je andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen delen? Dan ben je van harte welkom bij het Mantelzorgcafé, dat iedere eerste vrijdagochtend van de maand plaatsvindt. In een ontspannen sfeer kun je bij het café terecht om even stoom af te blazen, nieuwe mensen te ontmoeten en te praten met onze consulenten. Meer informatie lees je hier

Mantelzorgwaardering 

De gemeente Doetinchem waardeert de onschatbare inzet van mantelzorgers in de samenleving. Jaarlijks wordt dit geuit door middel van de mantelzorgwaardering. In het najaar ontvang je via onze website en nieuwsbrief informatie over de waardering in 2024 en hoe je je kunt aanmelden.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar mantelzorgcentrale@buurtplein.nl met vermelding van 'Nieuwsbrief'.

Contactgegevens

Mail: mantelzorgcentrale@buurtplein.nl 
Telefoon: (0314) 65 44 40