Duizenden zijn er in Doetinchem en de Mantelzorgcentrale helpt mantelzorgers die een luisterend oor of ondersteuning kunnen gebruiken. Voor al je vragen rondom mantelzorg kun je sinds 1 oktober 2021 bij Buurtplein terecht

Wat is mantelzorg?

Soms zijn mensen zich er niet van bewust, maar je bent mantelzorger als je onbetaald extra zorg geeft aan een familielid, vriend, kennis of iemand in je buurt. Het gaat hierbij om langdurige, intensieve zorg aan mensen met vrij ernstige fysieke, verstandelijke of psychische beperkingen. Mantelzorg is lang niet altijd een keuze, maar is iets waar je als vanzelf in betrokken kunt raken. Als een naaste ziek of hulpbehoevend wordt, dan is de zorg voor je moeder, die buurman, je kind, dat zusje of die goeie vriend vaak vanzelfsprekend. Je bent dan ineens mantelzorger. De praktijk leert dat niet alleen oudere mensen hiermee worden geconfronteerd. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden, ook onder jongeren.

Informatie en advies over mantelzorg

De tijd die aan mantelzorg wordt besteed, varieert van een paar uur per week tot wel 24 uur per dag. Het is een taak die veel voldoening geeft, maar ook veel vraagt en vaak heel intensief is. Je kunt voor zaken komen te staan waarbij je graag hulp of advies krijgt. Voor informatie en advies over mantelzorg kun je terecht bij de Mantelzorgcentrale Doetinchem van Buurtplein.

Lotgenoten ontmoeten?

Dan kun je iedere eerste vrijdagochtend van de maand terecht bij het mantelzorgcafé. Meer informatie lees je hier 

Contact met de Mantelzorgcentrale Doetinchem

De mantelzorgcentrale is bereikbaar via de mail: mantelzorgcentrale@buurtplein.nl of bel (0314) 654440.