Een kind opvoeden kan soms moeilijk zijn. Je kunt als ouder of verzorger tegen allerlei vragen en problemen aan lopen. In dat geval kan de jeugd- en gezinswerker of buurtcoach je helpen met concrete tips of een steuntje in de rug. 

Heb je vragen over opvoeding? 

Dat kunnen allerlei vragen zijn. Misschien is je kind onzeker of heeft het vaak driftbuien. Of ervaar je zelf stress en vind je het lastig om rustig op het gedrag van je kind te reageren. Dat zijn lastige opvoedmomenten, waarbij Buurtplein je kan ondersteunen. 

Wat kan Buurtplein voor je doen? 

Onze jeugd- en gezinswerkers kunnen je informatie en advies geven over opvoeding. Ze kunnen je concrete tips geven voor jouw situatie, met je meedenken of gewoon een luisterend oor bieden. Zo krijg je weer grip op de opvoeding. Is er meer gespecialiseerde hulp nodig, dan kan de jeugd- en gezinswerker in overleg met jou jeugdhulp inschakelen. 

Meer weten over wat de jeugd- en gezinswerkers doen? Dat lees je hier.  

Waar vind je de jeugd- en gezinswerkers? 

Onze jeugd- en gezinswerkers vind je op de wijkcentra van Buurtplein. Ook kun je via de school van je kind een afspraak maken met de betrokken jeugd- en gezinswerker op school.  

Hoe vraag ik hulp bij de opvoeding aan?  

Wil je de grip op de opvoeding terugkrijgen? We helpen je graag. Op deze manieren kun je contact opnemen met de jeugd- en gezinswerkers: 

  • Vul het Contactformulier Buurtplein (link) in.  

  • Kom naar één van de wijkcentra.  

  • Bel naar (0314) 34 19 19. 

Wanneer we je vraag ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een gesprek.  

Meer informatie over opvoedproblemen 

Wil je alvast verder lezen? Je vindt handige informatie op www.opvoeden.nl. Hier staat aparte informatie over baby’s, peuters, basisschoolkinderen, pubers en jongvolwassenen.