De buurtcoach / jeugd en gezinswerker kan je op weg helpen met lastige opvoedmomenten door concrete opvoedtips te geven, je een steuntje in de rug te bieden of door actief mee te denken over mogelijke oplossingen. Zo krijg je weer grip op de opvoeding. Ook is het mogelijk om via de school van je kind een afspraak te maken met de betrokken buurtcoach of jeugd- en gezinswerker op school. Zij kunnen ook in overleg met jou een professional inschakelen, als dat de beste oplossing is voor jouw vraagstuk.

Wil je meer weten over de jeugd- en gezinswerker? Klik hier voor meer informatie.

Wat kan de jeugd- en gezinswerker doen bij opvoedproblemen?

De jeugd- en gezinswerkers kunnen informatie en advies geven over opvoeding. Heb je vragen over het slaappatroon van je kind? Heeft je kind vaak een driftbui? Is je kind onzeker en kan het wel wat ondersteuning gebruiken? De jeugd- en gezinswerkers denken graag met je mee! Ook is het mogelijk om via de school van je kind een afspraak te maken met de jeugd- en gezinswerker die betrokken is op school. Is de hulp van de jeugd- en gezinswerker niet voldoende? Dan kan de jeugd- en gezinswerker een advies geven waar je wel terecht kan en regelen zij samen met de jeugdconsulent van de gemeente Doetinchem een beschikking bij een organisatie met gespecialiseerde hulp.

Algemene en online informatie bij opvoedproblemen

Op de website van opvoeden.nl(externe link) is veel algemene informatie te vinden over opvoeding. De website is opgebouwd in leeftijden, zoals baby(externe link)peuter(externe link)basisschoolkind(externe link)puber(externe link) & jongvolwassene(externe link)

De buurtcoaches ondersteunen ook in het begeleiden van een praat-/speelgroep voor kinderen met gescheiden ouders en sociale vaardigheidstrainingen op scholen.