Het Meedoenarrangement is bedoeld voor mensen die een lager inkomen hebben. Het gebrek aan geld mag volgens de gemeente Doetinchem niet de reden zijn waarom mensen niet mee kunnen doen in de samenleving.

Het Meedoenarrangement biedt mensen de kans om zichzelf te ontwikkelen en de eigen mogelijkheden te ontdekken. Door bijvoorbeeld een cursus te volgen, een keer naar het theater te gaan of nieuwe contacten op te doen bij een sportvereniging. 

Voor meer informatie en voor het aanvragen van het Meedoenarrangement kijk je op deze website: www.meedoenarrangement.nl(externe link)

De Buurtpleinstrippenkaart

Via het Meedoenarrangement kun je ook kiezen voor een Buurtpleinstrippenkaart. Je kunt kiezen voor een strippenkaart van 5 of van 10 euro. Met de strippenkaart kun je deelnemen aan betaalde Buurtpleinactiviteiten. De strippenkaarten zijn onbeperkt geldig: met de punten van het Meedoenarrangement kun je dit jaar nog een strippenkaart aanschaffen die je volgend jaar dus ook nog kunt gebruiken! 

Je bestelt de Buurtpleinstrippenkaart via de website van het Meedoenarrangement(externe link), je kiest bij 'organisaties' voor Buurtplein. Het Formulieren Café kan je ook helpen bij de aanvraag.

Activiteiten

Buurtplein heeft twee activiteiten waarvoor je de strippenkaart van het meeedoenarrangement kunt gebruiken. Beiden activiteiten vinden plaats in ons wijkcentrum De Zonneboom, Zonneplein 4 in Doetinchem. Klik hier (externe link)voor de activiteiten.