Als je ongewenst zwanger bent, kun je voor een moeilijke keuze staan. Wil je de zwangerschap houden of stoppen? Misschien weet je dat al, maar misschien ook niet. Het beste is om erover te praten met iemand die je vertrouwt. Twijfel je over je keuze? Neem dan de tijd om een beslissing maken die goed voelt voor jou.  

Wat kan je doen als je ongewenst zwanger bent? 

Praat er allereerst over met iemand die je vertrouwt. Dat kan een vriend of vriendin zijn, of een familielid of je partner. Heb je niemand in je omgeving die je vertrouwt, dan kun je met de huisarts praten. Praten is belangrijk omdat je zo samen alles op een rijtje kunt zetten. Je kunt je gevoelens en onzekerheden kwijt. Twijfel je nog over je keuze, dan is praten een fijne manier om je gedachten te ordenen. 

Praten met de buurtcoach 

Bij Buurtplein kunnen we je ook helpen. De buurtcoach in je wijk kan naar je verhaal luisteren en met je meedenken. En de buurtcoach kan je informatie geven over organisaties die je verder kunnen helpen.  

Wil je met een buurtcoach praten over je ongewenste zwangerschap? Vul dan hier het contactformulier(externe link) in of bel naar (0314) 34 19 19. Je bent natuurlijk ook welkom op één van onze wijkcentra

Meer informatie over ongewenste zwangerschap 

Wil je meer informatie lezen over ongewenste zwangerschap? Online kun je veel vinden. Bekijk bijvoorbeeld de website van het FIOM(externe link) of Siriz.nl(externe link). Bij het FIOM kun je ook terecht als je zwanger bent geworden door een verkrachting. Je kunt er ook online met een medewerker praten.