Als je ongewenst zwanger bent dan sta je voor een moeilijke keuze. Hoe jij je ook voelt en hoe de omstandigheden ook zijn, het beste is om de tijd te nemen zodat je een goede beslissing kan maken. Misschien ben je nog heel jong, heb je geen (vaste) partner of weet je niet zeker of je het aankunt om een kind op te voeden. Als je zoiets mee maakt kun jij je heel onzeker voelen over wat je moet beslissen. 

Er zijn organisaties die je kunnen helpen om al je overwegingen op een rij te zetten. Voor meer informatie en hulp kun je terecht op de websites FIOM.nl(externe link) en Siriz.nl(externe link). Ook als je zwanger bent geraakt door verkrachting, kun je hulp krijgen bij FIOM.

Het is goed om erover te praten met mensen die je vertrouwt, bijvoorbeeld met je huisarts, je partner, familie of vrienden. Waar je ook voor kiest, het belangrijk om een beslissing te nemen waar je zelf achter staat en waar jij je goed bij voelt. Heb je hulp nodig van een buurtcoach? Neem dan contact op met een buurtcoach bij het wijkcentrum of via het algemene nummer: 0314-341919.