Overwegen jij en je partner uit elkaar te gaan? Gaan jullie scheiden of zijn jullie al gescheiden? Op het scheidingsspreekuur kun je al je vragen over scheiden of het verbreken van een relatie stellen. Ook kinderen die het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders zijn welkom op het spreekuur. Net als andere betrokkenen, zoals opa's en oma's, docenten en medewerkers van instanties. 

Op het scheidingsspreekuur kun je al je vragen stellen. Zo kun je informatie krijgen over de juridische kant van de scheiding: hoe verloopt bijvoorbeeld een echtscheidingsprocedure? En wanneer ga je naar een rechter? Je kunt ook bij het spreekuur terecht voor vragen over de emotionele kant, zoals hoe ga ik om met de verwerking van de scheiding? En hoe help ik mijn kinderen hierbij? 

Het spreekuur wordt verzorgd door jeugd- en gezinswerkers van Buurtplein in samenwerking met mediator Lilian Dooms (Samen Blijven Samen Scheiden).  

Het spreekuur vindt iedere eerste en derde vrijdagochtend van de maand plaats tussen 09.00 en 12.00 uur in wijkcentrum de Zonneboom, Zonneplein 4, Doetinchem. Je moet van tevoren wel een afspraak maken. Dit kan via e-mail: echtscheidingsspreekuur@buurtplein.nl. Het spreekuur is gratis.

Voor meer informatie kun je terecht bij

  • Mira Evers 0314-760177
  • Manje Woldhuis 0314-654437