Mantelzorger zijn

Aanvragen van de Mantelzorgwaardering kan niet meer. De waarderingen worden vanaf 10 december tot 31 december 2022 uitgereikt.

Je kan plotseling mantelzorger worden. Je partner krijgt een hersenbloeding en heeft extra hulp van je nodig, of je pasgeboren kindje blijkt een verstandelijke beperking te hebben wat extra zorg van je vraagt. Het kan ook langzaam ontstaan. Je ouders die ouder worden en steeds meer ondersteuning nodig hebben bijvoorbeeld. Ook kinderen kunnen mantelzorger zijn. We noemen ze dan jonge mantelzorger. Dat ben je als je opgroeit in een gezin waar iemand langdurig ziek is, een beperking of handicap heeft.

Waardering

Mantelzorg is onmisbaar in de samenleving en zeker voor de mensen die zorg, ondersteuning of hulp krijgen van iemand uit hun omgeving. De gemeente Doetinchem wil graag laten blijken dat ze de inzet van mantelzorgers waardeert.

Aanvraag door zorgontvanger

Woon je in de gemeente Doetinchem en ontvang je mantelzorg? Één mantelzorger ontvangt een VVV cadeaukaart ter waarde van €50,-. Heb je meerdere mantelzorgers?  Dan kan je in totaal maximaal 2 keer de aanvraag doen. Dit totaalbedrag van €100,- aan VVV cadeaukaarten verdeel je onder jouw mantelzorgers (per mantelzorgadres maximaal €100,-). De aanvraagtermijn is inmiddels gesloten.

Aanvraag door mantelzorger

Ben je mantelzorger van iemand die woont in de gemeente Doetinchem? Je kan jezelf ook aanmelden. Schroom niet!

Procedure

Ben je mantelzorger en al bekend bij de mantelzorgcentrale? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden. Je ontvangt de mantelzorgwaardering automatisch.

Aanvragen van de mantelzorgwaardering kan niet meer. De waarderingen worden vanaf 10 december tot 31 december 2022 uitgereikt.

In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met de persoonsgegevens die je aan ons verstrekt voor de aanvraag Mantelzorgwaardering 2022.