Binnenkort starten we met bijeenkomsten voor kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn of nog gaan scheiden. Zelfs als ouders al een tijdje uit elkaar zijn, kunnen kinderen nog steeds moeite hebben met bepaalde dingen, zoals regels in de verschillende huishoudens. Of misschien hebben ze het gevoel te moeten kiezen tussen beide ouders. Onder begeleiding van jeugd- en gezinswerkers leren kinderen op een leuke manier hoe zij hiermee om kunnen gaan. Tijdens de bijeenkomsten spelen we spelletjes en bespreken we iedere week een ander thema. De bijeenkomsten zijn gratis. 

Volgende KIGO start 6 maart

De volgende KIGO start woensdag 6 maart en bestaat uit 8 achtereenvolgende bijeenkomsten. De laatste bijeenkomst is 24 mei. De bijeenkomst vinden wekelijks plaats op de woensdag van 15.00 uur tot 16.00 uur in wijkcentrum de Trefkuul in Gaanderen. De inloop is vanaf 14.45 uur. Wij zorgen voor wat te eten en drinken. 

De kennismakingsgesprekken vinden 1 á 2 weken voor de start plaats.De eindgesprekken vinden twee weken na de laatste bijeenkomst plaats. 

Belangrijke informatie voor ouders

Het is van belang dat, indien beide ouders het gezag over het kind/de kinderen hebben, jullie ook beiden toestemming geven voor de deelname aan de KIGO. Voorafgaand vindt een kennismaking gesprek plaats. Ook ontvang je de ouderbijeenkomstpresentatie, die als doel heeft meer inzicht te geven in wat het voor een kind betekent als zijn of haar ouders gaan scheiden. Het is niet wenselijk dat kinderen uit één gezin gezamenlijk de KIGO training volgen.

Heb je vragen?

Heb je vragen of zorgen over je kind met betrekking tot jullie scheiding of wil je in contact komen met een jeugd- en gezinswerker uit jouw buurt? Vul het contactformulier(externe link) in of bel (0314) 341919.