Spel- en praatgroep

De KIGO is een spel- en praatgroep voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar met gescheiden ouders. De KIGO bestaat uit zes bijeenkomsten voor kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn of nog gaan scheiden. Ook als ouders al langere tijd gescheiden zijn, kunnen kinderen soms nog moeite hebben met bepaalde zaken. Bijvoorbeeld met de verschillende regels in verschillende huishoudens, of het gevoel hebben te moeten kiezen tussen de beide ouders.

Onder de specialistische begeleiding van Jeugd- en gezinswerkers wordt er op een speelse manier praktische handvatten gegeven om kinderen sterker in hun schoenen te laten staan en beter leren om te gaan met diverse situaties. Op een laagdrempelige manier wisselen kinderen ervaringen uit en vinden ze begrip bij elkaar. Tijdens de bijeenkomsten spelen we spelletjes en bespreken we iedere week een ander thema. Hiermee leren kinderen beter omgaan met de scheiding. Alle bijeenkomsten zijn gratis en we zorgen voor wat te eten en te drinken.

Flyer voor kinderen

Om kinderen te vertellen wat KIGO (KInderen van Gescheiden Ouders) inhoudt, hebben we een flyer speciaal voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar gemaakt.Deze flyer kun je onderaan deze pagina downloaden en gebruiken om KIGO met jouw kind te bespreken.

Belangrijke informatie voor ouders

Het is van belang dat, indien beide ouders het gezag over het kind/de kinderen hebben, ze ook beiden toestemming geven voor de deelname van hun kind aan de KIGO. Voorafgaand aan de training voor kinderen zal er een kennismakingsgesprek zijn met de ouders, tevens zal er na de bijeenkomsten een afsluitend gesprek plaatsvinden. Ook ontvangt u de ouderbijeenkomstpresentatie dat als doel heeft meer inzicht te geven in wat het voor een kind betekend als zijn of haar ouders gaan scheiden.

Het is niet wenselijk dat kinderen uit één gezin gezamenlijk de KIGO training volgen.

Aanmelden KIGO

De bijeenkomsten worden twee maal per jaar georganiseerd, in het voor- en het najaar. Je kunt je kind nu al aanmelden door het invullen van het aanmeldformulier KIGO(externe link). Zodra er een nieuwe bijeenkomst gaat starten neemt een jeugd-en gezinswerker contact met je op.

De volgende KIGO gaat dinsdag 24 oktober van start, de andere bijeenkomsten zijn op dinsdag 31 oktober en 7, 14, 21 en 28 november.

De kennismakingsgesprekken met de ouders worden in week 40 gehouden (2 en 3 oktober).

Heb je vragen?

Heb je tussentijds al vragen of zorgen over je kind met betrekking tot jullie scheiding of wil je in contact komen met een jeugd- en gezinswerker uit jouw buurt om je vragen te bespreken? Vul dan het contactformulier(externe link) in, chat met een van onze medewerkers via de chatfunctie op deze website of bel met (0314) 341919