Kids & Maatschappij is een initiatief van Buurtplein en geeft leerlingen van de basisscholen uit Doetinchem én hun ouders extra hulp bij deelname aan de maatschappij. Het initiatief bestaat uit creatieve, leuke en leerzame activiteiten om de (taal)ontwikkeling van de kinderen én hun ouders te verbeteren. De activiteiten zijn niet alleen leerzaam, maar ook plezierig! 

Activiteiten vinden iedere week kosteloos plaats

De activiteiten vinden iedere dinsdag en woensdag plaats van 14.00 tot 15.00 uur bij het Noorderlicht, Bezelhorstweg 117 in Doetinchem.  De groepen worden samengesteld op basis van de klassen. Naast de kinderactiviteiten zijn ook speciale ruimtes voor de ouders gereserveerd. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zodat de ouders ook kunnen werken aan hun ontwikkeling.

Initiatief ontstaan door vraag van gemeenschap

Kids en Maatschappij is in 2020 gestart door een hulpvraag van een inwoner. Ouders zochten naar mogelijkheden om kinderen meer ondersteuning te geven bij participatie, zodat ook hun taal verbetert en zij zich op spelenderwijs nog beter kunnen ontwikkelen. Later kwam hier de vraag van de ouders bij of ook zij bij elkaar kunnen komen op hetzelfde tijdstip. Ook zij wilden graag door activiteiten beter leren participeren en werken aan hun taalontwikkeling. Zo kunnen zij hun kinderen stimuleren in hun (taal)ontwikkeling door ook thuis de verschillende thema’s te bespreken.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar g.shekho@buurtplein.nl of te bellen naar (0314) 34 19 19 of
06- 43 41 03 58. Ook voor vragen kun je hier terecht. 

We zien je graag bij Kids & Maatschappij!