Bijna iedereen krijgt in het leven te maken met verlies. Bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, een baan, of van gezondheid. Een verlies kan heel concreet en direct zijn, zoals het overlijden en daarmee kwijtraken van een persoon. Een verlies kan ook symbolisch zijn, zoals het verlies van idealen.

Rouw is de reactie van mensen op een verlies; daarmee verwerk je verlies. De rouwperiode hebben mensen nodig om zich weer aan te passen aan de nieuwe situatie. Rouw kan volgen op alle vormen van verlies, maar is het meest duidelijk na het verlies van een dierbare.

Rouwen is een normale reactie, daarom hoef je niet direct bezorgd te zijn wanneer je merkt dat je een langere periode neerslachtig of verdrietig bent. Merk je echter dat er geen verbetering in je stemming optreedt na verloop van tijd of dat je dagelijks leven en activiteiten gaan lijden onder het verdriet? Neem dan eens contact op met een buurtcoach bij jou in de buurt.

Verlies van partner en geldzaken regelen

Naast het verdriet moet je vaak ineens ook allerlei praktische en financiële zaken regelen als je partner is komen te overlijden. Lees hier de flyer: je partner is overleden