Tijdens het gesprek bespreken we samen jouw situatie en kijken eerst naar wat je zelf kunt doen. Misschien kunnen mensen in je omgeving ook helpen. Als je meer hulp nodig hebt, kunnen we die inschakelen. Als er hulpverleners zijn die jou helpen, dan stemmen we alles goed op elkaar af. 

Je mag iemand meenemen naar het gesprek

Als je het gesprek liever niet alleen voert, mag je iemand uit je omgeving meenemen. Je kunt ook een onafhankelijk cliëntondersteuner vragen. Dit is gratis en wordt door verschillende partijen aangeboden. Klik hier voor meer informatie over de cliëntondersteuning. 

Wat gebeurt er na het gesprek? 

Na het gesprek ontvang je een plan met jouw vraag, waar je aan wil werken en wie je ondersteunt. Als het om jouw gezin gaat, moeten alle familieleden ouder dan 12 jaar ook akkoord gaan. Ben je ouder dan 16 jaar, dan mag je zonder toestemming van je ouder of wettelijke vertegenwoordiger akkoord gaan met het plan. 

Bij ondersteuning vanuit Wmo of Jeugdwet ontvang je een brief

Bij een toekenning van een maatwerkvoorziening, wordt een indicatie verstrekt. Je ontvangt een brief (beschikking) met alle informatie. Hierin staat wat is besproken, wat de best passende hulp is, welke zorgaanbieder dit gaat doen en voor hoelang. 
Je bespreekt regelmatig met de medewerker van Buurtplein hoe het gaat en of je verder kunt. Ook bekijken jullie samen wanneer de ondersteuning niet meer nodig is en de hulp vanuit de zorgaanbieder stopt.

Je kunt bezwaar maken bij ondersteuning vanuit Wmo of Jeugdwet

Ontvang je een brief (beschikking) na een aanvraag vanuit de Wmo of Jeugdwet en ben je het er niet mee eens, dan kun je bezwaar maken. Kik voor meer informatie over bezwaar en beroep. (link naar bewaar en beroep)

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Dit kan door: 

  • het invullen van het contactformulier. Wij nemen dan contact met je op.
  • te bellen naar (0314) 34 19 19.
  • langs te komen op één van onze wijkcentra