De overgang van basisonderwijs naar middelbaar is een mijlpaal voor zowel kinderen als ouders. Voor kinderen betekent het verlaten van de vertrouwde omgeving waar ze 8 jaar hebben doorgebracht, terwijl ouders zich voorbereiden op een volgende fase van loslaten. In antwoord op deze uitdagingen, organiseren we dit voorjaar kosteloos het programma 'De Grote Overstap'. Dit is een educatief en informatief programma om de brugklaswereld toegankelijker te maken voor zowel kinderen als ouders. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met bureau Halt, Iriszorg, de Jongerenwerkers van Buurtplein en de Politie. In totaal hebben al 14 basisscholen gebruik gemaakt van dit aanbod.

Het programma begint met een interactieve workshop overdag, exclusief voor de kinderen uit groep 8. Hier zullen ze betrokken worden bij activiteiten en gesprekken die gericht zijn op het bevorderen van hun sociale vaardigheden en hen voorbereiden op de veranderingen in de middelbare schoolomgeving. Dit wordt gevolgd door een avondprogramma voor zowel kinderen als ouders.

Tijdens de avondbijeenkomst stellen alle partners van 'De Grote Overstap' zich voor en vinden discussies plaats over relevante onderwerpen, zoals groepsdruk, online veiligheid, cyberpesten en andere maatschappelijke uitdagingen. Door deze onderwerpen aan te snijden, willen de organisatoren een bewustwording creëren die niet alleen de kinderen, maar ook de ouders voorbereidt op de grote overstap naar de middelbare school..

'De Grote Overstap' ook organiseren?

Wil jij als basisschool binnen de gemeente Doetinchem 'De Grote Overstap' ook organiseren? Stuur een mail naar degroteoverstap@buurtplein.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.