Buurtplein reikt cheque uit aan Only Friends Achterhoek

Woensdag 12 juni hebben medewerkers van Buurtplein een cheque van 500 euro overhandigd aan Only Friends Achterhoek. Deze sportclub maakt het mogelijk voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte om te sporten. Iedere zaterdagochtend bieden zij een gevarieerd sportaanbod, afgestemd op de behoefte en belevingswereld van de aanwezige kinderen. De overhandiging vond plaats bij hun vaste locatie, het Prakticon.

Buurtplein Bruist Stappenchallenge

Het winnende team van de Buurtplein Bruist Stappenchallenge, team WMO, heeft deze cheque overhandigd. Tijdens de challenge hebben zij binnen twee weken samen maar liefst 202.469 stappen gezet. In totaal hebben zo’n 70 medewerkers van Buurtplein bijna 10.000.000 stappen gezet, met een gemiddelde van ongeveer 9.900 stappen per persoon. Een indrukwekkend resultaat waar iedereen trots op mag zijn.

De stappenchallenge is een van de activiteiten die Buurtplein jaarlijks organiseert in samenwerking met Seppworks, met als doel de vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Wandelen heeft tal van voordelen voor de gezondheid en deze challenge is een uitstekende manier om die voordelen te benutten.

Samen het verschil

Met de bijdrage aan Only Friends Achterhoek toont Buurtplein haar betrokkenheid bij de gemeenschap en ondersteunt zij een prachtig initiatief dat kinderen met speciale behoeften de kans geeft om sport en beweging te ervaren. "We zijn trots dat we op deze manier een steentje mogen bijdragen," aldus Sandra en Jos, namens Buurtplein.