Vanaf begin december zijn alle wijkcentra van Buurtplein een Menstruatie UitgiftenPunt (MUP). Dit betekent dat er gratis menstruatieproducten beschikbaar zijn voor degenen die ze het hardst nodig hebben. Bij alle locaties van Buurtplein zijn de menstruatieproducten in tasjes verpakt die voor één kwartaal te gebruiken zijn. Wanneer de producten op zijn, kunnen alle inwoners een nieuw tasje gratis op halen.

Het is voor ons belangrijk om de menstruatie armoede te voorkomen binnen de gemeente Doetinchem. Om dit te verminderen worden alle wijkcentra en Bergzicht vanaf begin december een Menstruatie Uitgiften Punt (MUP). Door menstruatieproducten op deze locaties gratis beschikbaar te stellen, bereiken we vrouwen en meisjes die geen geld hebben om deze producten zelf te kopen.

De inwoners hebben de gelegenheid om op een laagdrempelige manier de producten op te komen halen. De producten kunnen ze verkrijgen tijdens de openingstijden van onze wijkcentrums waar je laagdrempelig naar binnen kunt lopen. De menstruatie producten zitten verpakt in papieren tasjes. Deze tasjes staan in vitrinekasten bij de ingang van ieder wijkcentra. De locaties van de wijkcentra komen als geregistreerd uitgiftepunt op de website van het Armoede Fonds te staan. Op deze manier is het voor iedereen zichtbaar dat alle zeven de locaties van Buurtplein een uitgiftenpunt zijn.

Locaties en openingstijden MUP's

Het Noorderlicht
Open van ma t/m vr van 08.30 tot 14.00 uur

De Daele
Open van ma t/m do van 08.30 tot 17.00.
En vr van 08.30 tot 12.30 uur

De zonneboom
Open van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00 uur.

De Trefkuul
Open van ma t/m vr van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Tirol
Open van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00 uur.

Het Raadhuis
Open van ma t/m do van 11.00 tot 15.00 uur.