Heb je moeite om zelfstandig je huishouden te doen. Of heb je ondersteuning nodig om je dagelijkse activiteiten te organiseren? Dan kun je ondersteuning thuis krijgen. Het doel is dat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen en dat je mee kunt doen in de samenleving. Er zijn verschillende soorten ondersteuning. 

Ondersteuning thuis

Begeleiding thuis is gericht op het vergroten, dan wel behouden van de zelfredzaamheid en het mee kunnen doen in maatschappij. De begeleider kan je bijvoorbeeld helpen als je moeite hebt met het organiseren van je dagelijkse bezigheden, het hebben van een passende daginvulling of het leggen van contacten met andere mensen.

Hoe kan ik ondersteuning vragen?

Je kunt een melding doen bij Buurtplein door het contactformulier in te vullen: contactformulier Buurtplein(externe link)

Mijn indicatie loopt af, wat nu?

Je krijgt de ondersteuning toegekend voor een bepaalde periode. Als die periode afloopt en je nog hulp nodig hebt, doe dan uiterlijk 8 weken voor het aflopen van de indicatie een nieuwe melding. 

Let op! Wij kunnen pas een gesprek inplannen als we het actuele zorgplan ontvangen hebben.  Zorg er dus voor dat je die meestuurt met het contactformulier. 

Wat kost het?

Als je ondersteuning krijgt vanuit de Wmo, betaal je een eigen bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage(externe link).