Beschermd wonen is bedoeld voor inwoners met psychische en/of psychosociale problemen die niet in staat zijn om zichzelf te redden in de samenleving. Afhankelijk van de hulp die er nodig is, wordt bekeken welke vorm van 24- uurs begeleiding nodig is.  

Gemeente Doetinchem is als centrumgemeente voor de gehele Achterhoek het aanspreekpunt voor Beschermd wonen. Dit geldt voor de gemeenten: Doetinchem, Oost- Gelre, Berkelland, Montferland, Aalten, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Winterswijk. 

Let op! Ben je inwoner van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost-Gelre, Oude-IJsselstreek of Winterswijk, doen moet je een nieuwe melding indienen bij je eigen gemeente.

Hoe kan ik (woon)ondersteuning vragen?

Heb jij psychische en/of psychosociale problemen waardoor je niet zelfstandig kunt wonen? Doe dan een melding door het invullen van het Formulier Nieuwe Melding Beschermd Wonen(externe link) in te vullen. 

Let op! Wij kunnen pas een gesprek plannen als we het actuele behandel- of zorgplan hebben ontvangen. Stuur deze documenten daarom altijd mee met het contactformulier. Ook ontvangen we graag onderzoeksgegevens (zoals diagnostiek), indien deze bekend zijn

Mijn indicatie eindigt en nu?

Je krijgt de 24- uurs begeleiding toegekend voor een bepaalde periode. Als die periode afloopt en je nog hulp nodig hebt, doe dan uiterlijk 8 weken voor het aflopen van de indicatie een nieuwe melding. Een nieuwe melding kan worden gedaan door het invullen van het contactformulier herindicatie of aanpassing beschermd wonen(externe link)

Let op! Wij kunnen pas een gesprek plannen als we het actuele zorgplan en de evaluatie van de eerdere zorgverlening hebben ontvangen. Stuur deze documenten daarom altijd mee met het contactformulier.

Wat kost het?

Als je 24- uurs begeleiding krijgt vanuit de Wmo, betaal je een eigen bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage(externe link)