Op dinsdag 26 april opende wethouder Frans Langeveld de tentoonstelling ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’. Veilig Thuis Noord- en Oost-Gelderland, Moviera en Buurtplein vertelden over hun rol in de aanpak van huiselijk geweld. En over wat zij voor een slachtoffer kunnen betekenen. 'WIJ... doorbreken' reist door Nederland en is vanaf dinsdag in Doetinchem. U kunt de tentoonstelling tot 17 mei bekijken op de Koperen Kees, tussen Amphion en de bioscoop.

Persoonlijke portretten van slachtoffers

De tentoonstelling is een project van stichting Open Mind en het programma Geweld Hoort Nergens Thuis. Samen willen we laten zien dat huiselijk geweld en kindermishandeling onze aandacht nodig heeft. Het project laat 56 sterke mensen zien die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken.

Meer aandacht voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Helaas is dit probleem vaak onzichtbaar. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om zelf hulp te zoeken. Iedereen kan een rol spelen om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door voor iemand anders dat steuntje in de rug te zijn of extra aandacht te geven. Hierdoor kan iemand gemakkelijker zelf de stap zetten om de cirkel van geweld te doorbreken.

Maakt u zich zorgen? Praat erover

Maakt u zich zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij uzelf of bij iemand anders? Neem dan gratis en anoniem contact op met Veilig Thuis Noord- en Oost-Gelderland. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bellen naar 0800-2000. Wilt u liever chatten? Ga dan naar veiligthuisnoordoostgelderland.nl(externe link) (tussen 9.00 uur en 17.00 uur).