Een kopje suiker, een goed gesprek of tijdens de vakantie een flinke scheut water voor de planten. Wie fijne buren heeft om op terug te vallen woont prettiger. Zeker als ze zich meer dan gemiddeld inzetten voor jou of andere buren. De organisaties achter de #halloburen-campagne(externe link), gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha, vinden dat deze inwoners een onderscheiding verdienen. Op 24 september, tijdens Nationale Burendag, reiken ze daarom de prijs uit voor ‘Superbuur van 2022’.

Beter een Superbuur dan een verre vriend

De gemeente Doetinchem kent ontzettend veel Superboeren, maar zeker ook veel ’Superburen’. Mensen die met liefde de stoep van hun buurman sneeuwvrij maken, boodschappen doen, een pakketje aannemen of de container aan de straat zetten. Deze goede buren zijn een voorbeeld voor iedereen en verdienen het om in het zonnetje te staan. Inwoners hebben hun Superbuur genomineerd voor de prijs ‘Superbuur van 2022’. Op 24 september, tijdens Nationale Burendag, zetten gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha de winnaar(s) in het zonnetje.

Een initiatief van #halloburen

De Superbuur-verkiezing is onderdeel van de #halloburen-campagne van de gemeente Doetinchem, Buurplein, Sité en Buha. Met deze campagne willen de organisaties het contact tussen buren verbeteren. Want in buurten waar bewoners elkaar kennen en naar elkaar omkijken, is het prettiger wonen.

Bekend van de #halloburen-kaartjes

Eén van die manieren is een #halloburen-kaartje. Op verschillende plekken in Doetinchem (onder andere in het stadhuis, bij Buha, op Bergzicht en de ontvangsthal van Sité) staan palen met gratis #halloburen-kaarten. Deze helpen bij het contact leggen met de buren. Dat kan zijn om te bedanken voor wat ze voor je doen. Of om ze te informeren over een aanstaande verbouwing of een feestje dat voor overlast kan zorgen.