Logo #halloburen

Mensen die met liefde de stoep van hun buurman sneeuwvrij maken, boodschappen doen, een pakket aannemen of de container aan de straat zetten. Wat fijn om een goede buur te hebben. Soms een kleine moeite, maar zeker niet altijd vanzelfsprekend. Om het contact tussen buren te verbeteren, lanceerde Buurtplein, samen met Buha, gemeente Doetinchem en Sité de campagne #Halloburen .

Lage drempel

Als je je buren kent, is de kans op irritaties veel kleiner. En mocht er toch iets zijn, dan is de drempel lager om hierover het gesprek aan te gaan met de buurman of buurvrouw. Met de campagne zoeken we daarom naar manieren die kunnen helpen om het contact met buren tot stand te brengen of te verbeteren. Één van die manieren is een #halloburen-kaartje. Op verschillende plekken in Doetinchem (onder andere in het stadhuis, bij Buha, op het hoofdkantoor van Buurtplein en de ontvangsthal van Sité) zijn palen neergezet met gratis #halloburen-kaarten.

Je kunt uit 10 verschillende kaartjes kiezen om in contact te komen met je buren; dat kan zijn om te bedanken voor wat ze voor je doen of om ze te informeren over een aanstaande verbouwing of een feestje dat mogelijk voor overlast kan zorgen.

 

#Halloburen kaarten voor minder digitale hulpzoekers en hulpgevers

Sinds de coronacrisis zijn er twee kaarten aan het reguliere assortiment #halloburen-kaarten toegevoegd. Deze kaarten zijn in het leven geroepen om minder digitale inwoners een hulpmiddel te geven waarmee zij hun hulpvraag- of hulpaanbod kenbaar kunnen maken aan bijvoorbeeld buren of mensen in hun directe omgeving.

Wil je me ergens bij helpen?

Met een simpele tekst op de voorkant zoals: 'Wil je me ergens bij helpen?' of 'Kan ik je ergens mee helpen?' en ruimte op de achterkant om een telefoonnummer achter te laten is het een veilige manier om aan een ander duidelijk te maken dat je hulp nodig hebt, of hulp kunt bieden.

Mensen met praktische hulpvragen zoals boodschappen doen of de hond uitlaten, worden hierdoor eenvoudig geholpen. Eenzame of minder digitaal vaardige ouderen kunnen makkelijker met de kaart een hulpvraag aangeven, ook als men liever een persoon in zijn of haar omgeving om hulp vraagt in plaats van een onbekende.

Bijdrage 

Heb je een leuk voorbeeld van een positieve ervaring of wil je op welke manier dan ook een bijdrage leveren aan de campagne #halloburen? Stuur een bericht naar buurtbemiddeling@buurtplein.nl