Ruim 80 mensen zijn blij gemaakt met tweedehands sportkleding tijdens de Sportkleding Weggeefmarkt. Het evenement vond vorige week woensdagmiddag plaats op sportpark De Bezelhorst en georganiseerd door Buurtplein, Graafschap College en Sport-ID.

De Sportkleding Weggeefmarkt was niet alleen een moment om tweedehands sportkleding uit te zoeken, maar iedereen kon ook deelnemen aan diverse sportactiviteiten, begeleid door de studenten van het Graafschap College. Daarnaast kon gefietst worden voor een gezonde smoothie.

"We kijken terug op deze zeer succesvolle middag," volgens Eline Wikkerink, Buurtcoach van Buurtplein. "Dit evenement was niet alleen een gift van kleding, maar liet ook een mooie samenwerking tussen diverse partijen zien. We zijn heel dankbaar voor de steun van alle betrokkenen en vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt."

De voetbalkleding wat over is, is achtergebleven bij VV Doetinchem, waar het in de komende periode nog beschikbaar wordt gesteld aan degenen die het nodig hebben. De andere sportkleding is naar de kledingbank gebracht waar het wordt uitgedeeld aan de inwoners van de gemeente Doetinchem. En ook het overtollig voedsel werd niet verspild, maar met zorg aan de daklozen geschonken.

De weggeefmarkt werd naast de organiserende partijen ook mogelijk gemaakt door Flitzend, VV Doetinchem, Albert Hein  Zonneberg, Jumbo Doetinchem, de COOP aan het  Surinameplein, Stichting aktief, Intersport, De Melkweg, Fleurotagrafie.