De gemeenten in de Achterhoek hebben per 1 juli 2022 nieuwe contracten afgesloten met zorgaanbieders van Jeugdhulp, Wmo en Wonen. Gemeenten en zorgaanbieders gaan op een andere manier samenwerken. Voor inwoners betekent dit grotere betrokkenheid bij de zorginzet.

Gemeenten zijn in Nederland verantwoordelijk voor Jeugdhulp, Wmo en Wonen. Binnen de gemeente Doetinchem geeft Buurtplein hier uitvoering aan. Om je de beste zorg of ondersteuning te bieden, werken we nauw samen met zorgaanbieders. Dit willen wij nog beter voor jou en samen met jou regelen. Daarom gaan we vanaf 1 juli 2022 over op een nieuwe aanpak en zijn nieuwe contracten met zorgaanbieders nodig.

Wat verandert er?

Een inwoner bekijkt straks eerst met de medewerker van Buurtplein welke resultaten hij/zij met de ingezette zorg en/of ondersteuning wenst te behalen. Vervolgens bepaalt de zorgaanbieder met de inwoner hoe deze hulp het beste ingezet kan worden. Een andere verandering is dat inwoners kunnen rekenen op meer maatwerk. Ook hoeft een zorgaanbieder niet meer voor elke wijziging toestemming te vragen aan de gemeente. Dus als een inwoner meer, minder of andere zorg nodig heeft, dan kan de zorgaanbieder hiervoor zorgen.

Zorg gaat door

De komende maanden bereiden gemeente Doetinchem en Buurtplein de nieuwe aanpak samen met de nieuw gecontracteerde zorgaanbieders verder voor. Inwoners die op dit moment zorg en/of ondersteuning via Buurtplein ontvangen, krijgen hierover op korte termijn een brief. De nieuwe contractering kan betekenen dat jij of jouw kind van zorgaanbieder moet wisselen. Is dat het geval, dan zorgt Buurtplein samen met jouw huidige zorgaanbieder en de nieuwe zorgaanbieder voor een zorgvuldige overdracht. De afspraak is dat de huidige zorgaanbieder de zorg van een inwoner voortzet, totdat de nieuwe zorgaanbieder het overneemt.

Meer informatie

Wij snappen dat deze verandering vragen bij je kan oproepen. Voorop staat dat wij ervoor zorgen dat alle soorten zorg en ondersteuning beschikbaar zijn én blijven. Mocht je op dit moment al meer informatie willen, lees dan het nieuwsbericht over dit onderwerp en de meest gestelde vragen en antwoorden op de website van gemeente Doetinchem(externe link) (doetinchem.nl). Heb je nog andere vragen? Bel dan gerust met Buurtplein via (0314) 34 19 19

De antwoorden op de 10 meest gestelde vragen lees je hier