De buurtcoaches in Doetinchem zijn gestart met een informatief echtscheidingsspreekuur. Zij doen dit samen met mediators Lilian Dooms (Samen Blijven Samen Scheiden) en Renata Vermeulen (1Door Mediation & Coaching). 

Het spreekuur is bedoeld voor ouders en kinderloze partners die overwegen uit elkaar te gaan, te gaan scheiden of al gescheiden zijn. Ook kinderen die worstelen met de scheiding en andere betrokkenen, zoals opa’s en oma’s, docenten en medewerkers van instanties zijn welkom tijdens dit spreekuur. De buurtcoaches willen hiermee bijdragen aan het voorkómen van problemen bij scheiding, of het zo vroeg mogelijk oplossen hiervan.

Alle vragen over echtscheiding of over de gevolgen van het verbreken van een relatie kun je tijdens het spreekuur stellen.  Zo kun je informatie krijgen over de juridische aspecten van een scheiding: hoe zit een echtscheidingsprocedure in elkaar? En wanneer ga je naar een rechter? Daarnaast kun je ook terecht over de emotionele kanten van een scheiding: hoe ga ik om met de verwerking van de scheiding, zowel voor mijzelf als voor de kinderen en andere betrokkenen? En hoe neem je als ouders gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor een ouderschapsplan?

Het spreekuur vindt iedere eerste en derde vrijdagochtend van de maand plaats tussen 09.00 en 12.00 uur in de Zonneboom in Oosseld. Je moet van tevoren wel een afspraak maken. Dit kan via e-mail: echtscheidingsspreekuur@buurtplein.nl. Het spreekuur is gratis.

Voor meer informatie kun je terecht bij 

  • Martine Jansen 0314-216109
  • Mira Evers 0314-760177