In de week van de Jonge Mantelzorgers organiseren we ook binnen de gemeente Doetinchem diverse activiteiten. Op donderdag 1 juni zijn alle jonge mantelzorgers, maar zeker ook de vrienden van, van harte welkom bij het jongerencentrum Amphion Cultuurbedrijf. (Voorheen Gruitpoort)

Onder het genot van een lekkere stuk pizza en frisdrank staan we kort stil bij de betekenis van mantelzorg op jonge leeftijd en de invloed die dat heeft op de dagelijkse activiteiten. Aansluitend kan iedereen deelnemen aan de workshops Paint pouring, Rap schrijven en opnemen en/of streetdance.  De bijeenkomst vindt van 17.00 uur tot 21.00 uur plaats bij het Jongerencentrum van Amphion Cultuurbedrijf, Hofstraat 2 in Doetinchem. De toegang is gratis! Aanmelden kan door een mail te sturen naar mantelzorgcentrale@buurtplein.nl.

Week van de Jonge Mantelzorger
Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger.

Initiatiefnemers
De dag van de Jonge Mantelzorger is een initiatief van de gemeente Doetinchem, de Mantelzorgcentrale en het  stedelijk jongerenwerk van Buurtplein, de Stadskamer, het jongerencentrum van Amphion Cultuurbedrijf, en GGnet preventie.