Ouders en verzorgers van zorgintensieve kinderen hebben een persoonlijk uitgenodigd ontvangen voor de indrukwekkende voorstelling 'Broos' op 5 maart in het Sociaal Cultureel Centrum 'De Mattelier' in Groenlo. Deze voorstelling, die zowel de mooie als de nijpende kanten van een zorgverhaal belicht, is geïnspireerd op hartverwarmende gesprekken met ouders en verzorgers van zorgintensieve kinderen. Als een blijk van waardering voor hun onvoorwaardelijke inzet, wordt deze bijzondere voorstelling door 5 Achterhoekse gemeenten kosteloos aangeboden.

Als je oog hebt voor een ander, wie ziet jou dan?

'Broos' is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling die diep ingaat op het thema van zelfopoffering in de zorg voor een ander. Het vertelt het verhaal van hoe je jezelf kunt verliezen in de zorg voor een geliefde, waarbij mensen vaak vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Wanneer je zelf steeds minder stilstaat bij deze vraag, blijft er ook steeds minder van jou over. De voorstelling werpt een unieke blik op de uitdagingen van ouders en verzorgers van zorgintensieve ouders en stelt de vraag: wat gebeurt er als jij omvalt? Het antwoord lijkt ondenkbaar en daarom zet je door.

Initiatief vijf Achterhoekse gemeenten

Deze bijzondere voorstelling wordt aangeboden door de gemeenten Aalten (Figulus Welzijn), Berkelland, Doetinchem (Mantelzorgcentrale Buurtplein), Oost Gelre en Winterswijk.